Taller d'educació ambiental:

 

 

"Dragonets - Construcció de refugis"

 

 

 

A QUI S’ADREÇA: Alumnes d’Educació Primària  (Cicles Mitjà i Superior), ESO i Batxillerat. També recomanat per a Biblioteques, Escoles d’Adults, Esplais, Casals, Ampas, Grups i Famílies, etc.

 

OBJECTIUS:

  - Conèixer les especies de "dragons" que hi viuen a Catalunya i pot ser també, dins de casa nostra.

  - Descobrir les seves característiques reals, i averiguar qué tenen de veritat certes afirmacions i llegendes populars.

  - Realitzar una acció pràctica i concreta d'ajut a la fauna i a la natura

  - Fer un taller participatiu entre grups d'alumnes, famílies, etc.

  - Incentivar una actitud respectuosa envers la fauna, la natura i el medi ambient.

 

 

 

TIPUS D’ACTIVITAT: El taller es pot realitzar de dues formes: 1) Xerrada audiovisual sobre els Dragons de Catalunya i del món, amb una durada d'1 hora, o bé, 2) Xerrada i construcció posterior de refugis pels dragonets, amb una durada d'1 hora i mitja.

 

Primer es fa una presentació audiovisual sobre les diferents espècies de dragons de Catalunya i del món, sobre les seves característiques, mides, així com també mites, contes i llegendes d'aquestes espècies mal conegudes popularment. Opcionalment, després es proporciona un kit, eines i materials per muntar un refugi per que hibernin els dragonets, que es construeix en equip, de forma pràctica i participativa. Es recomana un refugi de dragonets per cada 4 o 5 participants.

 

El taller es pot fer a l'aula escolar o també en un espai exterior si es fa per Casals o Grups i Famílies. Inclou les eines (fustes, tornavisos i cargols).

 

El Refugi per Dragonets és totalment funcional, fet amb fusta massissa (no de fullola ni contraxapat, que s'inflen amb la humitat, ni tampoc fet amb plàstics, que no són aptes per col·locar a la natura).

 

 

Contacte:  educacio@gestionatural.cat

http://www.gestionatural.cat  -  Tf: 629 583 094